Keşfet

Forum Kuralları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

utkbicer

AkvaryumTR Kurucu
Yönetici
Ticaret: 0 / 0 / 0
Katılım
19 Ocak 2024
Mesajlar
78
Tepkime puanı
57
Puanları
18
Forum Kuralları

Genel Kurallar:

1- Aşağıdaki kuralların tamamına ya da bir kısmına uymayan üyelikler, akvaryumturkiye.com yönetimi tarafından yaptırıma tabi tutulabilirler.

2- Forum kurallarına uyum sağlamayan kişileri uyarıp, tartışmaya girmeyin. İlgili mesajın altında bulunan raporla tuşuna basarak, yönetime rapor etmeniz yeterli.

3- Sitemiz akvaryum üzerine kurulmuş bir topluluk sitesidir. İmzada, avatarda ve kullanıcı adında dil, din, ırk, mezhep, parti, siyasi düşünce, futbol takımı ve taraftar gruplarını aşağılayıcı ibareler içeren veya karşı düşünceye cevap hakkı doğuracak; simge, ifade veya yazılar bulundurulamaz.

4- Yönetim; üyelerin foruma karşı yaptığı kural hatalarında taviz gösterebilir fakat üyenin diğer üyeye karşı yaptığı kural hatalarında taviz göstermeyecektir.

5- Kurallar her daim değişebilir. Kullanıcılar bu foruma yazarken bu kuralları kabul etmiş sayılır. Kurallarla ilgili dilek ve şikayetlerinizi bu konudan iletebilirsiniz.

6- Kullanıcıların kural ihlallerinden dolayı daha önce aldığı uyarılar daima kayıt altındadır. Bu sayfadaki kural ihlallerinin ağırlığına ve daha önce alınan uyarılara göre kural ihlallerine yönetim tarafından öngörülen uyarı, ceza, üyelik silme veya üyelik engelleme yaptırımları uygulanır.

7- Forumda her kullanıcı yazdığından tamamen kendi sorumludur, içerikten/paylaşımdan hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. yargıdan istek geldiğinde kullanıcı iplerini ve mesaj saatini yargıya verecektir.

İlgili Kanun: İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA KANUN
Kanun No: 5651 Madde 4 Fıkra 2' Alıntı:
İçerik sağlayıcı, bağlantı sağladığı başkasına ait içerikten sorumlu değildir. Ancak, sunuş biçiminden, bağlantı sağladığı içeriği benimsediği ve kullanıcının söz konusu içeriğe ulaşmasını amaçladığı açıkça belli ise genel hükümlere göre sorumludur.

9- 5651 No'lu kanun gereği kayıtların en az 6 ay tutulması gerektiğinden, 6 aydan önce mesajı olan üyeler talepleri üzerine silinmez, sadece engellenirler. Son mesajlarının üzerinden 6 ay geçince silinirler.

Üyeler ve Üyeliklerle İlgili Kurallar:

1- Profil bilgilerinde isim kısmı ve şehir bilgisi forum işleyişi açısından mutlaka doğru doldurulmalıdır.

2- Premium Üyelik Türleri; forumdaki çekiliş ve reklam bedellerinin karşılanması adı altında Premium Üyelik olarak satılmaktadır.

3- 1 hesabı sadece 1 üye kullanabilir ve her bireyin 1 hesap alma hakkı vardır. 1'den çok hesabı olan üyelere yapılacak yaptırım için hesabı alma amaçlarına bakılacaktır. Premium üyeliklerde, Kurumsal üyelik tipi bu kuraldan muaftır.

Forumdaki Konu ve Mesaj İçeriği Kuralları:

1- Forumlarda kişisel tartışma yaratan, hakaret eden, Türkçe imla ve dilbilgisi kurallarına uymayan üyelerin mesajları silinir veya düzenlenir.

2- Konular doğru forumlara açılmaya özen gösterilmelidir. Olası yanlışlarda yönetim ekibi müdahale edecektir.

3- Aynı konu; birkaç foruma ya da aynı foruma birkaç kere kesinlikle açılmamalıdır.

4- Benzer bir konu ile ilgili birden fazla konu açmak yerine, mesajlar bir konu içerisinde birleştirilmelidir. (Örneğin aynı foruma hem Melek balığım kaç derecede yaşar, hem de kaç pH'da yaşar diye 2 ayrı konu açmak yerine, tek konuda ikisini de sorunuz.)

5- Forum başlıkları konuyu açıklayıcı nitelikte olmalıdır. Yardım, Acil, Bakın, Merhaba gibi konu başlıkları kullanılmamalıdır.

6- Forumda; başka kaynaklardan açıkça kaynağı belirtmeksizin bilgi alıntısı yapılmamalıdır.

7- Foruma yazılan yazıların ve eklenen fotoğrafların kullanım hakkı 'a aittir. Yazan kişi daha sonra yazılarını istediği yerde dağıtabilir ancak yazının 'dan silinmesini isteyemez çünkü o yazının gitmesi, o yazı ile ilgili yorum yapan pek çok üyenin emeğini de boşa çıkartacaktır. Bu yazılar siteden kullanıcılara mal olur. Başka bir yayın organında, web sitesinde kullanmak için yönetimden izin alınmalıdır. Başka sitelerden, kitaplardan, dergilerden alıntılar bu kural kapsamında değildir.

8- Bir kişiden bilgi almaya yönelik konu açılmamalıdır. Örneğin Konu başlığı "x Bey" içeriği "x Bey bitkili akvaryumumu kurdum ışık olarak ne alayım?" gibi bir konu açılmamalıdır. Forum herkese hitap eden bir yerdir, eğer özel birisine seslenmek istiyorsanız lütfen özel mesajı kullanınız.

9- Balığım yavruladı gibi, sadece balığın ürediğine dair bilgi verip, onun dışında bir bilgi içermeyen konular, benzer şekilde şu balık hakkındaki sorularınızı sorun gibi bilgi vermeyip çağrı yapıcı konular açılmamalıdır.

10- Bir mesaja fazladan bilgi veya görüş belirtilmeyip sadece katılınacaksa, teşekkür veya tebrik edilecekse; mesajın altındaki beğen tuşları kullanılmalıdır. Bu tuşta ayrıca farklı tepkilerde verilebilmektedir.

11- Üyeler kendi açtıkları forum konularındaki diğer üyelerin yazdığı reklam ve/veya tanıtım içerikli mesajları sildirebilir.

12- Uygulanabilen düzeydeki tüm kurallar özel mesajlar için de geçerlidir.

13- Spam nitelikli, üyelerin bilgiye erişmesini zorlaştıran, tanıtım ve reklam yapılamaz.

14- Ticaret Alanı kategorisindeki ilanları üst sıralara çıkarmak için spam yorumlar yapılmamalıdır. Tespit edilmesi halinde silinip, kullanıcıya ilk uyarısı herhangi bir ceza içermeden yapılacaktır. Devamında ise kategori banı gibi caydırıcı cezalar verilecektir.

3-İlanlar İle İlgili Kurallar

1- İlanlar forumun düzenini sağlamak adına yönetici onaylıdır. Birçok yönetici genellikle gün boyu aktiftir. Bu nedenle ilanı girdikten sonra onaylanma süreci maksimum 15-30 dakikadır.

2- İlanlar şablona uygun olmalıdır. İlgili kategorinin şablonuna erişmek için kategorinin en üstünde yer alan şablon konusuna ulaşmanız yeterlidir.

3- İlanlar gerçekçi bilgiler ve gerçek fotoğraf içermelidir. İlanlarda internetten aldığınız fotoğrafları kullanmayın. Eğer sıfır bir ekipman satıyorsanız, o zaman internetten fotoğraf yükleyebilirsiniz.

4- İlanlarda açıkça fiyat yazılması gerekir. Fiyatsız olan ilanlar onaylanmayacaktır. Herkese farklı fiyat verilmemesi gerektiği gibi uygun şekilde fiyat politikası uygulanması önerilir.

5- Alım ilanlarında da şablona uygun şekilde ilan açılmalıdır. İlanın fiyat bölümünde alınacak balık veya ekipman için ortalama fiyat bütçenizi belirtebilirsiniz. Örneğin; 500-1000 TL aralığında gibi.

6- AkvaryumTurkiye.com sitesi forum ve genel alan adı kısmında yer alan; alım, satım veya takas gibi işlemlerin ve ilanların hiçbirinden sorumlu tutulamaz. AkvaryumTurkiye.com alım, satım veya takas gibi işlemlerin ve ilanların sonucunda doğabilecek sorunlardan tamamen kullanıcı sorumludur. Alım, satım ve takas işlemlerinin birebir elden ve görerek yapılmasını tavsiye ederiz. AkvaryumTurkiye.com ticaret alanındaki olası sorun ve eksikliklerden sorumlu tutulamaz.

7- İlanlarda farklı bir siteye yönlendirme yapmak yasaktır. İlanlar tamamen şablonlara uyumlu şekilde, herhangi bir farklı x siteye yönledirme yapmadan açılmalıdır. Böyle bir ilan onaya geldiğinde koşulsuz şartsız onaylanmayacaktır.

8- Her kullanıcı, her ticaret kategorisinde maksimum 1 (bir) ilan açabilir. Daha fazla ilan açmak için Premium Üyelik'lerden faydalanabilirsiniz. Kurumsal Üyelikler ve Öne Çıkan, Sabit Reklam gibi diğer reklam türleri bu konudan muaftır.

9- Üyelerin ilanlarını yukarı taşımak için "güncel, satış devam ediyor" gibi spam olarak adlandırılan yorumlar yapmak yasaktır. Normal üyeliklerin 48 saatte 1 defa konuyu yukarı taşıma hakkı vardır. Bu hak Premium Üyelik'lerde farklılık göstermektedir.

10- İlan şablonlarında telefon numarası alanı bulunmaktadır. Fakat bu zorunlu değildir. İlanlarda iletişimi konu altında mesaj atarak veya özel mesaj sisteminden kurabilirsiniz.

11- Başka bir kişi veya firmanın canlısı veya malzemesi satılamaz. Her üye kendi elindeki malzeme & canlı için ilan açabilir.


Kurallar sürekli güncellenebilir. Kullanıcılar forum kurallarını takip etmek zorundadır ve tüm üyeler kuralları kabul etmiş sayılır.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst