Keşfet

Bursa'da Akvaryumcular

Ocean

Üye
Ticaret: 0 / 0 / 0
Katılım
19 Mar 2024
Mesajlar
38
Tepkime puanı
38
Puanları
18
Merhaba hocalarım. Listede yer alan akvaryumcuların dükkanlarına gidip teker teker tüm akvaryumları, bitkilerini, canlılarını inceleyip zaman geçirdiğim yerlerdir hepsi ile alışverişim olmuştur. En çok tercih ettiğim sıralamada 1. den başlayıp sonlara doğru devam ediyor. Sıralama yaparken öncelikle mekanın temizliği, akvaryumların temizliği, canlıların sağlıkları, bitkilerin sağlıkları ve akvaryum ortamında satılan canlılar için gerekli ortam sağlanmış mı ona bakarak sıralamamı yapıyorum. Liste tamamen kendi düşüncelerimden oluşmaktadır. Tüm akvaryumcular cumartesi günleri ziyaret edimiştir.

1. Green Glass - Arkun Acar
İletişim Bilgileri:
İnternet Sayfası:
Ekran Resmi 2024-03-28 12.23.25.png

Oturduğum semte göre en uzak olan lakin en çok alışveriş yaptığım yerdir Green Glass. Yoğunluk olarak genellikle sakin diyebiliriz. Çeşitlilik kısmında fantezi olmayan fakat her akvaryum ihtiyaçlarının fazlasıyla olduğu yerdir. Kafa karıştırmaz satılan tüm ürünler dünyaca kabul görmüş ürünlerdir. Arkun Bey'in yardım severliği, sorduğunuz her soruya uzunca ayrıntısına kadar yanıt alabildiğiniz yer. Akvaryumlar, içindeki sular, balıklar, bitkiler hepsi o kadar sağlıklı ve canlı ki hergün teker teker ilgilendiğine hiç şüphem yok. Akvaryumların içinde bir tane ölü balık görmedim. Ayda bir kez gittiğim gönül rahatlığı ile alışveriş yaptığım yerdir. Tatlı su akvaryumları mevcuttur. Listemde baş tacıdır Green Glass!

2. Betta Marketim - Hüseyin Yılmaz
İletişim Bilgileri:
İnternet Sayfası:
unnamed.jpg


Merkezde olan Betta Marketim ürün çeşitliliği bol bir petshoptur. Aynı zamanda Zafer Plazada da dükkanları varıdr. Ben bu konuda sadece akvaryum kısmıyla ilgilendiğim için genel bir yorum değil, akvaryumlar, balıklar, bitkiler ve malzemeler konularını ele alacağım.
Betta Marketim hem tatlı su hem tuzlu su canlılarının olduğu dükkanıdır, aradığınız her ürünü bulabilirsiniz. Kovadan bölme orjinal ürünlerinide gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz. Akvaryumları temizdir, bitkileri canlıdır. Malzeme bakımından her markayı ve çeşiti bulabilirsiniz. Akvaryumlar hakkında bilgili isen, ne aradığını biliyorsan, tavsiyeye bilgiye ihtiyacın yoksa Betta Marketim'e gidebilirsiniz. Betta Marketim'in üzülerek söylüyorum ki büyük bir problemi var oda personellerin bilgisizliği. En son geçtiğimiz ay gittiğimde yine personellerin bilgisizliklerine şahit oldum. Aldığım kabuklu canlıların birinin ölü çıkması vs. Her akvaryumcuda balık ölümleri, salyangoz ölümleri olur, ama bunu müşteriye bakmadan vermek ne yazık ki kabul edilmez. Umarım bu konuda ilerleme kaydedebilirler. Tam aksine Hüseyin Bey'i yakalayabilirseniz bilgisini ve sorduğunuz tüm soruların cevaplarını size sunmaktan kaçınmaz. Genel olarak kalabalık olan, yoğun ve çeşidi bol bir dükkandır.

Aqua Way
İletişim Bilgileri:
İnternet Sayfası:
IMG_2585.jpeg

Bitki ve canlı çeşitliliği olan dükkan, genel olarak içerde yoğunluk mevcuttur. Yoğunluktan kaynaklı doğal olarak herkes ile ilgelenemiyorlar hafta sonu personel yetersiz kalıyor. Ne yazıkki akvaryumların içinde ölü balıkların olduğu, satılan canlıların temiz olmayan akvaryumlarda bakıldığı bir deneyim yaşadım. Yinede bursadaysanız bitki ve balık çeşitliliğinden dolayı gidip görülmesi gereken biryer olduğunu düşünüyorum.

Baf Akvaryum
İletişim Bilgileri:
İnternet Sayfası:
Ekran Resmi 2024-03-28 13.48.35.png

(güncellenmeye devam edecektir)
 

Orhan Yılmaz

Yeni Üye
Ticaret: 0 / 0 / 0
Katılım
9 Nis 2024
Mesajlar
2
Tepkime puanı
3
Puanları
3
Buna bir de Cihan Akvaryumu da eklemek isterim. Green Glass hakkındaki fikirlerinize katılıyorum. Arabam olmadığı için ve Yeşilyayla gibi zıt bir mevkide oturduğum için yılda bir otobüsle gidebiliyorum.
 

EmrAtn

Yeni Üye
Ticaret: 0 / 0 / 0
Katılım
25 Nis 2024
Mesajlar
2
Tepkime puanı
4
Puanları
1
Aquaway hakkındaki görüşlerinize pek katılmıyorum maalesef. Yıllardır Bursa da olan aynı zamanda bursa il ve çevre il gruplarına Başkanlık yapıp buluşmalar düzenlemiş biri olarak Bursa'ya Aquascape tabanında hizmet veren ve bunu geliştiren bir yer olarak görüyorum aquaway ' i .
Bahsettiğiniz çoğu akvaryumcudan çok daha fazla canlı çeşitliliği mevcut içeride
Eğer 3-5 akvaryuma 15-20 balık koyup bunların satışını yaptığında bu yorumu yapsaydınız hak verirdim fakat 3-5 akvaryumda balık satan yerle 30-40 akvaryumda balık satan yeri karşılaştırmak biraz mantıksız olmuş bence .
 

EmrAtn

Yeni Üye
Ticaret: 0 / 0 / 0
Katılım
25 Nis 2024
Mesajlar
2
Tepkime puanı
4
Puanları
1
Yazdığınız tüm mekanları yakinen tanırım kuruldukları günden beri görüşürüm hatta öncesinde dahi , hepsi birbirinden güzeldir asla taraf tutmuyorum . Sadece yapılan yoruma bir düzenleme yapmak istedim
 

Aqua Discovery

Yeni Üye
Ticaret: 0 / 0 / 0
Katılım
30 Nis 2024
Mesajlar
1
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Ataevler de bulunan aquashop u da eklemek gerekir bence , güler yüzlü çok yardımcı oluyorlar yem ,akvaryum ve canlı çeşitliliği çok çok fazla tavsiye ederim
 

isssmailak

Yeni Üye
Ticaret: 0 / 0 / 0
Katılım
2 May 2024
Mesajlar
3
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Aynen Ataevler aquashop yeni mağazası ve üst katındaki galerisi ile bu hobi için oldukça güzel seçenekler sunmakta.
 

izzetche

Yeni Üye
Ticaret: 0 / 0 / 0
Katılım
24 Ağu 2024
Mesajlar
1
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Aquaway için yapılan olumsuz yoruma katılmıyorum. Her akvaryumda balık ölümü yaşanabiliyor. Yoğunluk kimseye tepeden bakmadan, ilgi ile alaklıdır. İsmi anılan yerlerden birinde bana bakterifeed'i bakteri kültürü olarak anlatan biriyle karşılaştığımı düşünecek olursam aquaway için yanlış izlenim yarattığınızı belirtmek istedim.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst