Balık YemleriLabirentliler

Beta Balığı Yemi (En İyi Yemler)

Beta balığı yemi etçil türde protein içeren yemler olmalıdır. Beta balığı etçil bir türdür. Ağırlıklı olarak protein içerikli beslenmesi gerekir. Haftada 2-3 defa özellikle akşam öğünlerinde otçul yemlerin verilmesini de tavsiye ederiz. Yoğun protein içerikli beslenme, bağırsak sorunlarına yol açarak kabızlık hastalığına davetiye çıkarabilir.

Beta balığı yeminden bahsetmeden önce kullanıcıların beta balığı besleme konusunda en çok merak ettiği soruları yanıtlayalım. Beta balığı bakımı konusunda bilgi edinmek için yazımızı okuyabilirsiniz.

Beta Balığı Kaç Gün Aç Kalır?

Beta balığı 2 güne kadar sorun yaşamadan aç kalabilir. Çoğu balıkta bağırsak temizliği ve kabızlığın önüne geçilmesi için 1 gün aç bırakılma diyeti uygulanır. Beta balığı diyetinde de bunu uygulamak mümkündür. 2 güne kadar sorunsuz bir şekilde aç kalabilir. Elbette 3-4 gün de aç kalabilir fakat bu ilerleyen dönemde hastalığa yol açabilir.

Beta Balığı Yemi Ne Kadar Verilir?

Beta balığı yemi 2-3 dakika içerisinde tüketebileceği kadar verilmelidir. Eğer istemeden fazla yem verdiyseniz, dip çekimi yaparak dipteki yemleri toplayabilirsiniz. Eğer su yüzeyinde çok yem kaldıysa, bir balık kepçesi veya farklı bir ince telli süzgeçle fazla yemleri toplayabilirsiniz.

Beta Balığı Neden Yem Yemez?

Beta balığı yem yememesi için birçok farklı sebep-sonuç olabilir. Balığınız yeniyse, yeni akvaryum ortamına alışma sürecinde olduğu için stres yaparak yemeyebilir. Attığınız yemi görmemiş olabilir. Parazit hastalığı olabilir. Gerekli bilgilere sahip olmadan, neden yem yemediğini bilmek oldukça zordur.

Beta Balığı Yem Önerisi
Beta Balığı Yem Önerisi

Beta Balığı Yemi Önerisi

Beta balığı yemi önerisi için birçok yem bulunuyor. Bu yazımızda en çok tercih edilen ve balıkların yemi seçmeden tükettiği yemleri önereceğiz.

Tropical Betta Krill ve Kan Kurdu
Tropical Betta Krill ve Kan Kurdu

Tropical Betta Krill ve Kan Kurdu

Tropical betta krill ve kan kurdu kendi akvaryumlarımızda kullandığımız bir beta yemidir. İçeriğinde hem kan kurdu hem de krill bulunur. Bunlar tamamen kurutulmuş canlılardır. Beta balığının çok severek tükettiği bir yemdir.

 

Sera Bettagran Nature
Sera Bettagran Nature

Sera bettagran nature en popüler beta yemlerinden birisidir. İçeriğindeki yoğun protein sayesinde beta balığının ihtiyacı olan besinleri sağlar. Ayrıca vitamin olarak A, D3, E, B1, B2 ve C vitaminlerini içerir.

Sera FD Bloodworms
Sera FD Bloodworms

Sera FD Bloodworms

Sera FD Bloodworms kurutulmuş kan kurdu yemidir. İçeriğinde sadece kan kurdu bulunur. Beta balıkları doğada genellikle kan kurdu ve benzeri canlılarla beslenir. Severek tükettiği yemlerden birisidir.

Tropical Soft Line Betta
Tropical Soft Line Betta

Tropical Soft Line Betta

Tropical soft line betta bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca içeriğindeki vitaminler ve besinler sayesinde renklerini de kuvvetlendirir. Ringa balığı ve böcekler içeren bu yem, labirentli türler için yavaş batan mini granül şeklinde tasarlanmıştır.

AHM Betta Granul
AHM Betta Granul

AHM Betta Granul

AHM Betta granul balık unu, omega 3 balık yağı, kril ve mısır unu, vitamin, mineral ve bağışıklık sistemi düzenleyici içeriktedir. Betaların alternatif olarak tüketebileceği yemlerden birisidir.

Tetra Betta Granules
Tetra Betta Granules

Tetra Betta Granules

Tetra Betta granules en kaliteli beta yemlerinden birisidir. Beta balığı yemi olarak gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bir üründür. Yavaş batan bir granül yapısında olması, beta balıklarının rahatlıkla yemi tüketmesine yardımcı olur.

Reeflowers Betta
Reeflowers Betta

Reeflowers Betta

Reeflowers betta ambalaj görünüşüyle şaşırtan bir ürün olsa da piyasada yaygın bir halde görülmeye başladı. Granül bir yemdir. Doğal antioksidanlar ve prebiyotik içerir.

Beta Balığı Canlı Yem
Beta Balığı Canlı Yem

Beta Balığı Canlı Yem

Beta balığı canlı yem türü olarak tüketebileceği birkaç alternatif yem vardır. Fakat genellikle kan kurdu ile beslenir. Kan kurdunu temin ederken dikkat etmek gerekir. Yetiştirme ortamı steril olmalıdır. Ayrıca satın aldığınız kan kurdunun temizlenmiş olup olmadığını da sorarak almanızı tavsiye ederiz. Kan kurdu her ne kadar besleyici ve protein içeriği yoğun bir beta canlı yemi olsa da hastalıklara da davetiye getirebilir. Kan kurdu hakkında birkaç dakikalık araştırma yaparsanız, çoğu kan kurdunun lağım ortamlarında yetiştirildiğini görebilirsiniz. Steril olmayan kan kurdu, balığınızın iç parazit olmasına neden olur. Bu nedenle sterillik konusunda dikkat edilmelidir.

Alternatif olarak su piresi ve artemia canlı olarak verilebilir. Bunların içeriğinde de hem canlı oluşundan hem de tüm balıklar için besleyici içerikler içermesinden dolayı tercih edilebilir. Fakat genellikle beta balığı canlı yem olarak kan kurdu kullanılmaktadır. Eğer bulamıyorsanız alternatif olarak bahsettiğimiz yemleri de kullanabilirsiniz. Piyasada birçok alternatif beta balığı yemi bulunmaktadır. Yazımızda bahsettiğimiz yemler en popüler olanlardır. Yeni bir beta balığı akvaryumu kuracaksanız, ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Utku Biçer

2013 yılından beri akvaryum hobisi ile ilgilenen tutkulu bir akvaristim. Yıllardır akvaryum dünyasının büyüleyici derinliklerinde yolculuk yapıyorum ve bu alandaki bilgi birikimimi ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak için buradayım. Akvaryum biyolojisi üzerine çeşitli kurslar ve sertifika programlarına katıldım. Bu alandaki akademik bilgim ve pratik deneyimlerimle; balık sağlığı, akvaryum bakımı, su kimyası ve bitki yetiştiriciliği gibi konularda derinlemesine bilgi sahibiyim. Bilgi paylaşımında her zaman doğruluk ve güvenilirlik ilkelerine bağlı kalıyorum. Yazılarımda, bilimsel verilere ve uzman görüşlerine dayalı bilgiler sunarak, okuyucularımın güvenini kazanmayı amaçlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu